2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Nauji įrankiai



Pagaliau pagaliau sulaukiau - svajojau beveik metu, labai norėjau ir štai, šiandien jau išbandžiau.
Trumpai išvardinius naujienas mano darbo kampelyje:

Sizzix Big Shot Cutting and Embossing roller style machine - kirtimo ir įspaudimo aparatas.

Crop-A-Dile Corner Chomper Tool - kampų apvalintojas. Naudojau tik pabandymui, bet patiko, nes nereik jėgos, kerta ir storiausią popierių, ir, didžiausias pliusas - surenka nukirstus kampučius.
Įspaudimo plokštelės:

Cuttlebug A2 Embossing Folder, Textured Script
Cuttlebug A2 Embossing Folder-Allegro
Cuttlebug A2 Embossing Folder-Birds & Swirls
Provo Craft Cuttlebug A2 Embossing Folder, Winter Trees
Cuttlebug A2 Embossing Folder, D'vine Swirls
Cuttlebug A2 Embossing Folder, Swiss Dots


Provo Craft Cuttlebug A2 Tag Team Dies, Butterflies, 4 Styles - rinkinyje yra ir drugelio kirtimo plokštelė
Cuttlebug Embossing Bundle - 4PK/Cindy Loo


Cuttlebug Embossing Folders - 6PK/Winter Wonderland
Sizzix Impressions Embossing Folders-Baby


Sizzix® Texturz Texture Plates Kit - #6
Sizzix Textured Impressions Embossing Folders - 2PK/Floral & Vines
Sizzix Texture Fades Embossing Folders - Damask & Regal Flourishes

Fiskars Magnetic Embossing Plates - Seasonal - šitas turiu labai jau seniai, tiesiog ištraukiau šiandien ir padėjau prie visų


Kirtimo plokštelės:

Sizzix Sizzlits Die Set - Flower Layers (# 10480002)

Sizzix Sizzlits Die Set - Flowers, Branches & Leaves


Spellbinders The Wizard Nestabilities Mega Dies - Labels (# 2384840)

Spellbinders The Wizard Nestabilities Dies - Labels One (# 1464130)


Sizzix Sizzlits Alphabet Set - Girls Are Wierd - šitą rinkinį pirkau iš asmens, priedo dar buvo dvi kirtimo formos.

Sizzix Bigz Die - Card w/Flower



Pradžiai tiek :)
Ačiū visiems, prisidėjusiems. Pratęsimo laukit rytoj.

2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Ramybės nerimas


Ne ne, aš rami kaip belgas. Tiesiog skaitau Doloresos Kazragytės knygą tokiu pavadinimu, kurią paskolino Jurgita dar kažkada pernai vasarą, ir aš ją gėdingai užlaikiau. Knyga alsuojanti subrendusio žmogaus ramybe, išsakomas aktorės požiūris į gyvenimą, žmones, kasdienius, mus supančius dalykus. Knyga apie Tėvynę... Be galo šilti aprašymai ir prisiminimai. Viskas taip artima sielai ir taip sušildo. Trumpa ištrauka iš tos knygos apie bobutę iš Želvos. Veiksmas vyksta važiuojant autobusu - Doloresos ir bobulės pokalbio nuotrupos:

<…>
- O vyras?
- Eik tu, vaikeli, vyro jau penkiasdešimt metų nebeturiu.
- Tai kiek jums metų?
Gudriai primerkia akis.
- Atspėk.
- Na, gal kokie septyniasdešimt... šešeri...
Plonai sukrizena, užsidengdama delnu burną kaip pelytė iš „multikų“.
- Man devyniasdešimt suėjo, va, prieš savaitę.
<...>


<...>
- O ką veikiat per dienas, ypač žiemą?
- Nu tai ar darbo neatsiras? Ir vištos, ir kiemas, ir drabužį prasiskalbti, ir kaimynus aplankyti. Džiaugiasi, kai ateinu. Mat esu linksma, dainą užvedu, moku armoniką paliurlinti...
<...>

<...>
- Na gerai, - jau įsitraukiau į pokalbį, ir pačiai linksma. – Kaimynai, šis tas, o vakarais ką veikiat? Televizorius?
- - Ne. Tas televizorius sugedo, ir gerai. Nieko aš ten nesuprantu. Neįdomu. Skaitau. Mėgstu kaimą. Baltušį mėgstu, Simonaitytę, po kelis kartus skaitau, dar apie pasaulį patinka, - nutyla. Žiūri į kelią.
- Apie pasaulį? Kokį?
- Nu, patinka apie vandenynus, tas Afrikas, visokias džiungles, apie gyvūnus, kurių pas mus nėra, va, apie dramblius skaičiau, vaje, kokie protingi. Patinka apie pasaulį. Jūros nesu mačiusi. Norėčiau. Gal kaimynas kada nuveš…
- O dukros?
- Ne. Tos tai nenuveš, - nutilo.
Tylim abi. Artėja Želva. O ji ir vėl:
- Gal iš dangaus pamatysiu. Juk nieko blogo nepadariau… nu… porą kartų pre gyvenimą sugriešijau, vyras jau buvo miręs, jo neišdaviau.
<…>

<...>
Išlipa. Eina žvitriu žingsniu, geltonas sijonas švyturiuoja tarp juodų batų. O prie trobos kelios senos obelys, jokių daržų. Kaip nori, taip ir gyvena. Laisvė. Ta Želvos bobutė – asmenybė. Kažin, ar ji žino, kas yra depresija?
O po kelių dienų vežė mane į prieškalėdinį vakarą kažkokios firmos vadybininkė ar administratorė, nežinau, prabangia mašina, tokia daili, aukšta soliariumų panelė (o gal ponia). Šypsosi, tarytum maloni, vairuodama kalba telefonu, balsas lipšnus, be energijos, be gyvos širdies (gal ji plastikinė?), be akių blizgesio, be jausmo. Tipiškas šiuolaikinių kontorų panelių, sekretorių kultūringas drungnas bendravimas. Vienodoss Barbės. Plastikinis mandagumas, plastikinis jausmas, plastikinis veidas su įdegiu ir labai brangia kremine pudra bei kosmetika. Net makiažai vienodi. Ir klausiu: kuri iš jų LAISVA asmenybė? Bobulė iš Želvos, nugyvenusi sunkų, ilgą, nelaisvą gyvenimą, ar laisvoje demokratinėje Lietuvoje, Europos Sąjungos glėbyje, gyvenanti „soliariumų gražuolė“?
<...>


Ramaus sekmadienio visiems!

2011 m. sausio 27 d., ketvirtadienis

Sustabdytos akimirkos

Fotografija nėra mano aistra, tai MB hobis, bet kartais pasitaiko, kad ir aš ten būnu įtraukta, tik ne visur matausi :)
Paskutinė fotosesija mūsų namuose vyko prieš kelias dienas. Jos tema "Red" (liet. Raudona).

P.S. Aš perrenginėjau modelį ir laikiau reflektorių.

2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

Valentino dienai artėjant

Sunkiai man sekas startuoti su šiuo Blogu, mat kažko neleidžia normaliai patalpint nuotraukų, tad ir ankstesnį įrašą laikinai paslėpiau... Daug kam kyla klausimas, kodėl apskritai man reikėjo antro dienoraščio, juk ir pirmam laiko neturiu... Tiesiog reikėjo, kad sudėliočiau šiųmetinius rankdarbius į vietas, kad pati rasčiau tai, ką darau, ir kad kitiems parodyčiau, iš kitų pasimokyčiau ir tobulėčiau. Tikiuos, kad visos labiau prityrę skrebukės ar karoliukų vėrėjos netingės pakomentuot ir padėt man augti...

Kodėl PassionMe? Todėl, kad negaliu pamiršt tos kavos skonio, kad vien apie ją pagalvojus, aš prisipildau energijos ir noriu bėgt, noriu lėkt... Pizza Jazz būtinai turėtų ją kiekvieną vasarą susigražint į savo meniu, nes ji tikrai nepakartojama!

Šiandien apie atvirutes. Iki šiol jas dariau galvodama apie asmenį, kuriam darau. Bet šiemet sumasčiau jas daryt "belekam". Iš pradžių buvo sunku, per daug abstarktu ir be dvasios, be jausmo. Bet vėliau įsivažiavau. Norėjau padaryt kelias atvirutes, kurias pamėginčiau parduot. Bet... siuvinėt atvirutę užtrunka begales laiko (nuo 2 iki 6 val.), o labai daug iš to neuždirbsi, tad galiausiai dariau jas tiesiog tam, kad daryt :)

Keletas atviručių, daugiausia siuvinėtos, kurias padariau būtent artėjančios meilės dienos proga...

Pirmoji, kurios ėmiaus nuo pat sausio 1-osios. Mano nuomone, labai pavykus. Ir... pirmoji ir vienintelė, kurią pavyko parduoti Etsy!!! Bet apie tai vėliau - kada nors...
Viena pažįstama užrodė, kaip vieno skylamušio pagalba pasidaryti "raukinukus". Labai knietėjo išbandyt naująją techniką, tad netikėtai gavos tokia "raukinuota" atvirutė.

Dar žurnale užmačiau neblogą idėją - pakabintus ant širdučių kristaliukus, tad pamėginau ir tai:


Dar viena ryški ir spalvota atvirutė su dviem įsimylėjusiom širdutėm:


Mažų atviručių trio - šios yra mano favoritės, kol neatsirado geresnių už jas :) Skirtingų spalvų siuvinėtos širdutės, įkvėptos prancūziškos elegancijos...

Pirmą kartą siuvinėjau ant tamsios AIDOS. Buvo gana sudėtinga, kažkaip vargo akys, bet rezultatas nenuvylė. Gavos atvirutė, orientuota į vyrus:


Ir paskutinioji - irgi šiokia tokia naujiena, nes siuvinėdama panaudojau karoliukus, kurie tikrai pagyvino patį siuvinuką:
Detalės iš arčiau: